Friday, 24 November 2017

វិធី​ធ្វើ​បង្អែម​ បបរខ្ទិះល្ពៅ

គ្រឿងផ្សំ

-សាគូទាំង​ ២​មុខ ១០០ក្រាម
-ស្ករស​ ៣០០ក្រាម
-អំបិល​មួយ​ស្លាព្រា​កាហ្វ
-ល្ពៅ ៥០០ក្រាម
-ដូងទុំ មួយចំហៀង

វិធីធ្វើ                                                                                                     
១/ ជាដំបូង​អ្នក​ត្រូវជិតសម្បក​ល្ពៅ​ព្រម​ទាំងពុះជា​ ២ធ្វើការ​កោស​គ្រាប់​ដែល​នៅខាងក្នុង​នោះ​ឲ្យ​បាន​ស្អាត​បន្ទាប់​មក​ទៀត​ ត្រូវ​ពុះជាចម្រៀកៗ​តាម​ចំណូត​របស់​វា​​និង​កាត់​កង់​ប្រ​វែង​ ១ទឹក។

២/ កោស​ដូង​ពូត​យក​ខ្ទិះ​ដើម​ដោយ​ប្រើ​ទឹក​ក្តៅតិចៗ​(ទុក​ស្រោច​ពីលើ​នៅ​ពេល​ ញ៉ាំ) ២ស្លា​ព្រា​បាយ​ បន្ទាប់​មក​ពូត​យក​ខ្ទិះ​ចុង​ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដាក់​ដាំ​រម្ងាស់​ជា​មួយ​ នឹង​ល្ពៅ។

៣/រង​ចាំ​មួយ​រំ​ពុះ​អ្នក​អាច​បន្ថែម​សាគូទាំង​ពី​មុខ​ចូល​បាន​​ជាបន្តមក ​ទៀត​នៅតែ​រង​ចាំ​ឲ្យ​​ល្ពៅ​រាង​ផុយ​បន្ទិច​អ្នក​បន្ថែម​អំបិល​មួយ​ស្លាព្រា ​កាហ្វ ព្រម​ទាំង​ស្ករស​ចូល​ជា​ការ​ស្រេច។

៤/នៅ​ពេល​ដែល​ញ៉ាំ​អ្នក​អាច​បន្ថែម​ខ្ទិះ​ដើម​ដែល​បាន​ទុក​នោះ​ចូល​ជាការ​ស្រេច។

No comments:

Post a Comment