គ្រឿងផ្សំ
- ស្ពៃបូកគោស្រស់ ១ គីឡូក្រាម- អំបិលមូល ២៥០ ក្រាម- ស្លឹកខ្ទឹម ១០០ ក្រាម
- ការ៉ុត ២ ផ្លែ
- ខ្ទឹមបារាំង ២ ផ្លែ
- អំបិលម៉ត់ ២ ស្លាព្រាបាយកន្លះ
- ប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាបាយ
- ស្ករស ១ ស្លាព្រាបាយកន្លះ
វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវពុះស្ពៃជា ២ បន្ទាប់មកយកស្ពៃទៅលាងសម្អាតឲ្យស្អាត រួចធ្វើការពុះស្ពៃជា២ទៀតក៏ប៉ុន្តែអ្នកមិនត្រូវកាត់វាឲ្យដាច់នោះទេ។ ជាបន្តមកទៀតអ្នកត្រូវយកអំបិលមករោយប្រឡាក់ជាមួយនិងស្ពៃត្រូវរោយម្តងមួយស្រទាប់ៗរួចទុកវាចោលរងចាំរយះពេល ២ទៅ ៣ ម៉ោងដើម្បីឲ្យស្ពៃរាងញបបន្ទិចព្រមទាំស្រួយផងដែល។ក្នុងអំឡុងពេលដែលអ្នកភ្អាប់ស្ពៃជាមួយ អំបិលអ្នកត្រូវត្រឡប់វាទៅវិញទៅមកក្នុងរយះពេល ៥០ នាទីម្តងរឺអាចលើសពីនេះក៏បាន។បន្ទាប់ពីរងចាំអស់រយះពេល ២ទៅ៣ម៉ោងមកត្រូវយកស្ពៃទៅទឹកលាងសម្អាតជាមួយទឹកបន្តាប់មកតងចាំឲ្យស្រស់ទឹក ទុកមួយអន្លើ។
២. កោសសំបកការ៉ុតនិងលាងឲ្យស្អាតបន្ទាប់មកកាត់វាជាកង់ៗប្រវែង ២ ត្នាំងដែបន្ទាប់មកហាន់វាជាសរសៃៗ។ ខ្ទឹមបារាំងត្រូវពុះជា ២ បន្ទាប់មកលាងទឹកឲ្យស្អាតហាន់ជាបណ្តោយៗ។
៣. ហាន់ស្លឹកខ្ទឹមប្រវែង ២ ត្នាំងដៃមានកម្រិតស្មើនិងការ៉ុត។
៤. វាល់ស្លឹកខ្ទឹម ការ៉ុត ខ្ទឹមបារាំងដោយឲ្យបន្លែនិមួយៗមានកម្រិតស្មើរគ្នាក្នុងចានដែកមួយ បន្ទាប់មកបន្ថែមម្ទេសម៉ត់ក្នុងដោយលើសកម្រិតការ៉ុតមួយដងចូលគ្នា បន្តមកទៀតត្រូវបន្ថែមប្រេងខ្យងកន្លះស្លាព្រាបាយ, អំបិលម៉ត់២ស្លាព្រាបាយកន្លះ, ស្ករស១ស្លាព្រាបាយកន្លះ, ប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាបាយ ច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វនិងចូលជាតិគ្នា។
៥. យកបន្លែដែលច្របល់គ្រឿងរួចនោះមកលាបលើស្ពៃម្តងមួយស្រទាប់ៗទាំងខាងក្នុងនិងខាងក្រៅឲ្យសព្វ។
៦. ប្រសិនបើសល់គ្រឿងដែលប្រឡាក់នោះសល់អ្នកត្រូវយកគ្រឿងមកចាក់ស្រោចពីលើស្ពៃក្នុងពេលដែលអ្នកធ្វើការផ្ទេរស្ពៃចូលទៅក្នុងក្រឡ។យកស្ពៃដែលបានផ្ទេចូលក្នុងក្រឡរួចនោះមករក្សាក្នុងទូរទឹកកករងចាំរយះពេលមួយសប្តាហ៏ទើបអាចញ៉ាំបានអ្នកគួរតែរក្សាគីមឈី ក្នុងទូរទឹកកក៕
- ស្ពៃបូកគោស្រស់ ១ គីឡូក្រាម- អំបិលមូល ២៥០ ក្រាម- ស្លឹកខ្ទឹម ១០០ ក្រាម
- ការ៉ុត ២ ផ្លែ
- ខ្ទឹមបារាំង ២ ផ្លែ
- អំបិលម៉ត់ ២ ស្លាព្រាបាយកន្លះ
- ប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាបាយ
- ស្ករស ១ ស្លាព្រាបាយកន្លះ
វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវពុះស្ពៃជា ២ បន្ទាប់មកយកស្ពៃទៅលាងសម្អាតឲ្យស្អាត រួចធ្វើការពុះស្ពៃជា២ទៀតក៏ប៉ុន្តែអ្នកមិនត្រូវកាត់វាឲ្យដាច់នោះទេ។ ជាបន្តមកទៀតអ្នកត្រូវយកអំបិលមករោយប្រឡាក់ជាមួយនិងស្ពៃត្រូវរោយម្តងមួយស្រទាប់ៗរួចទុកវាចោលរងចាំរយះពេល ២ទៅ ៣ ម៉ោងដើម្បីឲ្យស្ពៃរាងញបបន្ទិចព្រមទាំស្រួយផងដែល។ក្នុងអំឡុងពេលដែលអ្នកភ្អាប់ស្ពៃជាមួយ អំបិលអ្នកត្រូវត្រឡប់វាទៅវិញទៅមកក្នុងរយះពេល ៥០ នាទីម្តងរឺអាចលើសពីនេះក៏បាន។បន្ទាប់ពីរងចាំអស់រយះពេល ២ទៅ៣ម៉ោងមកត្រូវយកស្ពៃទៅទឹកលាងសម្អាតជាមួយទឹកបន្តាប់មកតងចាំឲ្យស្រស់ទឹក ទុកមួយអន្លើ។
២. កោសសំបកការ៉ុតនិងលាងឲ្យស្អាតបន្ទាប់មកកាត់វាជាកង់ៗប្រវែង ២ ត្នាំងដែបន្ទាប់មកហាន់វាជាសរសៃៗ។ ខ្ទឹមបារាំងត្រូវពុះជា ២ បន្ទាប់មកលាងទឹកឲ្យស្អាតហាន់ជាបណ្តោយៗ។
៣. ហាន់ស្លឹកខ្ទឹមប្រវែង ២ ត្នាំងដៃមានកម្រិតស្មើនិងការ៉ុត។
៤. វាល់ស្លឹកខ្ទឹម ការ៉ុត ខ្ទឹមបារាំងដោយឲ្យបន្លែនិមួយៗមានកម្រិតស្មើរគ្នាក្នុងចានដែកមួយ បន្ទាប់មកបន្ថែមម្ទេសម៉ត់ក្នុងដោយលើសកម្រិតការ៉ុតមួយដងចូលគ្នា បន្តមកទៀតត្រូវបន្ថែមប្រេងខ្យងកន្លះស្លាព្រាបាយ, អំបិលម៉ត់២ស្លាព្រាបាយកន្លះ, ស្ករស១ស្លាព្រាបាយកន្លះ, ប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាបាយ ច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វនិងចូលជាតិគ្នា។
៥. យកបន្លែដែលច្របល់គ្រឿងរួចនោះមកលាបលើស្ពៃម្តងមួយស្រទាប់ៗទាំងខាងក្នុងនិងខាងក្រៅឲ្យសព្វ។
៦. ប្រសិនបើសល់គ្រឿងដែលប្រឡាក់នោះសល់អ្នកត្រូវយកគ្រឿងមកចាក់ស្រោចពីលើស្ពៃក្នុងពេលដែលអ្នកធ្វើការផ្ទេរស្ពៃចូលទៅក្នុងក្រឡ។យកស្ពៃដែលបានផ្ទេចូលក្នុងក្រឡរួចនោះមករក្សាក្នុងទូរទឹកកករងចាំរយះពេលមួយសប្តាហ៏ទើបអាចញ៉ាំបានអ្នកគួរតែរក្សាគីមឈី ក្នុងទូរទឹកកក៕
No comments:
Post a Comment