គ្រឿងផ្សំ
- ក្រញាំជើងមាន់ ៥
- អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
- ម្ទេសទុំ ១០០ ក្រាម
- ស្ករស ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- បីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំរួចមួយស្លាព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវយកក្រញាំជើងមាន់ដែលធ្វើរួចមកលាងសម្អាតឲ្យបានស្អាត។
២. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់បង់ក្រញាំជើងមាន់ចួលបង់រងចាំរហូតដល់ជើងមាន់រាងផុយបន្ទិចស្រង់ចេញទុកមួយអន្លើ។
៣. ប្រើម្ចូទុំ ១០០ ក្រាមដាក់ចូលក្នុងកូនចានមួយជាមួយទឹកធម្មតារួចហើយធ្វើការបន្ថែម អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ, ស្ករស ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ, បីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេព្រមទាំងខ្ទឹមដែលបានចិញ្ច្រាំរួចមួយស្លាព្រាកាហ្វេកូរឲ្យសព្វ បន្ទាប់មកធ្វើការឆ្កៀលយកគ្រាប់ចេញពីម្ចូអំពិលចាក់បញ្ចូលទៅក្នុងខ្ទះក្តៅមួយជាបន្តមកទៀតអ្នកគួរដាក់ក្រញ៉ាំជើងចូលក្នុងខ្ទះ កូរឲ្យសព្វរងចាំដល់ចូលជាតិគា្ន ដួសក្រញ៉ាំដាក់ក្នុងចានមួយ បន្ទាប់មកដួសទឹកម្ជូរស្រោចពីលើជាការស្រេច៕
- ក្រញាំជើងមាន់ ៥
- អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
- ម្ទេសទុំ ១០០ ក្រាម
- ស្ករស ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- បីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំរួចមួយស្លាព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវយកក្រញាំជើងមាន់ដែលធ្វើរួចមកលាងសម្អាតឲ្យបានស្អាត។
២. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់បង់ក្រញាំជើងមាន់ចួលបង់រងចាំរហូតដល់ជើងមាន់រាងផុយបន្ទិចស្រង់ចេញទុកមួយអន្លើ។
៣. ប្រើម្ចូទុំ ១០០ ក្រាមដាក់ចូលក្នុងកូនចានមួយជាមួយទឹកធម្មតារួចហើយធ្វើការបន្ថែម អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ, ស្ករស ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ, បីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេព្រមទាំងខ្ទឹមដែលបានចិញ្ច្រាំរួចមួយស្លាព្រាកាហ្វេកូរឲ្យសព្វ បន្ទាប់មកធ្វើការឆ្កៀលយកគ្រាប់ចេញពីម្ចូអំពិលចាក់បញ្ចូលទៅក្នុងខ្ទះក្តៅមួយជាបន្តមកទៀតអ្នកគួរដាក់ក្រញ៉ាំជើងចូលក្នុងខ្ទះ កូរឲ្យសព្វរងចាំដល់ចូលជាតិគា្ន ដួសក្រញ៉ាំដាក់ក្នុងចានមួយ បន្ទាប់មកដួសទឹកម្ជូរស្រោចពីលើជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment