![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjISsbIpVxIvxPA0T7Om59PBKRZhuT1ISnWjsLX9iyAXTqrpLymIqBej80NbEmnr2zWzboD0I79bXlgRGtch37gzaP0PK_nqs4ZBuWjYwvR5GSLPg_CvyZGZf0_5k3Yc8g7L_GBQRgMf9DS/s1600/%25E1%259E%2594%25E1%259E%2584%25E1%259F%2592%25E1%259E%2582%25E1%259E%25B6%25E1%259E%2585%25E1%259F%2586%25E1%259E%25A0%25E1%259E%25BB%25E1%259E%2599%25E1%259E%2598%25E1%259E%25B8%25E1%259E%259F%25E1%259E%25BD%25E1%259F%25A1.jpg)
- បង្គាស្រស់ ២០០ ក្រាម - ខ្ទឹមស ៥ ទៅ ៦ កម្ពឹស
- ប្រេងសាឡាដ ៤ ស្លាព្រាបាយ
- មីសួ ៥០ ក្រាម
- ម្ទេះខ្ចីនិងទុំ ២ ឬ ៣ ផ្លែ
- ប៊ីចេង ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយ
- អំបិល ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ៣ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ក្រូចឆ្មាមួយ ឬពីរចំណិត
វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូធ្វើទឹកសម្រាប់ជំនួយរសជាតិជាមុនសិនចំណែកវិធីធ្វើនោះគឺអ្នកគួរតែប្រើប្រេងសាឡាដចំនួន ៤ ស្លាព្រាបាយ បន្ទាប់មកអ្នកគួរបន្ថែមអំបិលមួយស្លាព្រាកាហ្វេព្រា, ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំព្រមទាំងប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ ជាបន្តគួរតែបន្ថែមស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយដែលបានហាន់រួច ព្រមទាំងក្រូចឆ្មាមួយ ឬពីរចំណិតចូល បន្ទាប់មកកូរវាឲ្យចូលជាតិបានល្អភ្លក់មើលវារសជាតិរបស់វាគឺរាងភ្លែមៗបន្តិច។
២. មីសួត្រូរត្រាំទឹកឲ្យរាងទន់បន្ទិចបន្ទាប់មកកាត់វាឲ្យខ្លីៗប្រវែងមួយតឹក បន្ទាប់មកយកទៅក្រាលលើចានរាបមួយ។
៣. បង្គាត្រូវពុះវាពីខ្នងមកប៉ុន្តែមិនត្រូវឲ្យដាច់ពីគ្នានោះទេ បន្ទាប់មកលាងទឹកឲ្យស្អាតបន្ទាប់មកយកទៅក្រាលពីលើមីសួតែត្រូវលាយកសាច់កណ្តាលមកក្រៅមើលទៅឃើញធំ ដំណាក់កាលបន្តមកទៀតអ្នកគួរយកទឹកជំនួយរសជាតិមកស្រោច និងលាបពីលើបង្គាឲ្យសព្វបន្ទាប់មកយកទៅចំហុយរងចាំរយះពេល ៥ នាទីរហូតដលើបង្គាឡើងពណ៌រាងក្រហម។
របៀបធ្វើទឹកត្រីបុក
- ដើម្បីធ្វើទឹកត្រីបុកជាដំបូង អ្នកត្រូវបុកម្ទេសឲ្យម៉ត់ជាមុនសិន។ បន្ទាប់មកទៀតអ្នកគួរតែចិញ្ច្រាំខ្ទឹមសឲ្យម៉ត់ចំនួន ២ ទៅ ៣ កំពឹស។
- ប្រើទឹកត្រីចំនួន ៣ ស្លាព្រាបាយចាក់ចូលក្នុងកូនចានមួយ បន្ទាប់មកបន្ថែមម្ទេសទាំងខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូល បន្ទាប់មកបន្ថែមអំបិលមួយស្លាព្រាកាហ្វេ, ស្ករស ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ, ប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេចូល កូរឲ្យចូលជាតិគ្នាជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment