Friday, 24 November 2017

ត្រចៀកជ្រូកទឹកត្រីផ្អែម

របៀបធ្វើអាហារ ចំអិនអាហារ


គ្រឿងផ្សំ
- ត្រចៀកជ្រូក ២៥០ ក្រាម
- អំបិល​ ១ ​ស្លា​ព្រា​កាហ្វេ​
- សណ្តែកដីដែលបាន​លីង​រួច ៥០ ក្រាម​
- ស្ករស ៥ ស្លា​ព្រាបាយ
- ស្លឹក​ជី​នាងវង ១ មែក
- សាឡាដ ​២ ដើម
- ត្រសក់ ​១ ផ្លែ

​វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូង​អ្នក​ត្រូវលាង​ត្រចៀក​ជ្រូកឲ្យបាន​ស្អាត​។
២. ដាក់​ដាំទឹក​ឲ្យ​ពុះ ​បន្ទាប់​មកដាក់ត្រចៀកជ្រូក​ចូលស្ងោ​មួយ​រំ​ពុះ​រង​ចាំឲ្យ​​សាច់​ឆ្អិនបន្តិចបង់​អំបិល​កន្លះ​ស្លា​ព្រា​កាហ្វេ​។ ស្រង់​សាច់​ចេញ​ បន្ទាប់​មក​​ទុកឲ្យ​ត្រជាក់​ចាន់​ជា​ចំណិតៗ។

+ របៀបធ្វើ​ទឹកជ្រលក់
-  យកសណ្តែកដីដែលបាន​លីង​រួច​មក​ញី​យក​សម្បកចេញ​ឲ្យ​ស្អាត​បន្ទាប់​មកបុក​វា​ឲ្យល្អិត​ប៉ុន្តែ​កុំ​ឲ្យ​ម៉ត់​ពេក។

- ដាក់​ដាំ​ទឹក​ឲ្យ​ពុះ​បន្ទាប់​មក​​ដាក់​សណ្តែក​ចូលបន្ថែមអំបិល​កន្លះ​ស្លាព្រា​កាហ្វេ​រួច​បន្ថែម​ស្ករសប្រហែល ៥ ស្លា​ព្រាបាយបូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វរហូត​ដល់​ស្កររលាយ។

+ របៀបរៀបដាក់ចាន
ស្លឹក​ជី​នាងវង​ត្រូវបេះ​ជា​សន្លឹកៗរៀបដាក់​ចាន​មួយ​ចំ​ហែង​និង​សាឡាដ​មួយ​ចំហៀង។ ត្រសក់​ត្រូវ​កោស​សម្បក​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​ បន្ទាប់​មកជិតជា​ចំណិ​ត​ៗ​រៀប​ពី​លើ​ស្លឹក​ជី​ជាបន្ត​មក​ទៀត​អ្នក​គួរ​យក​ត្រចៀកជ្រូក​ដែល​បាន​ហាន់​រួច​នោះ​មក​ដាក់​ពី​លើ​ជាកាស្រេច៕

No comments:

Post a Comment