របៀបធ្វើអាហារ ចំអិនអាហារ
វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវលាងត្រចៀកជ្រូកឲ្យបានស្អាត។
២. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់ត្រចៀកជ្រូកចូលស្ងោមួយរំពុះរងចាំឲ្យសាច់ឆ្អិនបន្តិចបង់អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ។ ស្រង់សាច់ចេញ បន្ទាប់មកទុកឲ្យត្រជាក់ចាន់ជាចំណិតៗ។
+ របៀបធ្វើទឹកជ្រលក់
- យកសណ្តែកដីដែលបានលីងរួចមកញីយកសម្បកចេញឲ្យស្អាតបន្ទាប់មកបុកវាឲ្យល្អិតប៉ុន្តែកុំឲ្យម៉ត់ពេក។
- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដាក់សណ្តែកចូលបន្ថែមអំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេរួចបន្ថែមស្ករសប្រហែល ៥ ស្លាព្រាបាយបូលកូរឲ្យសព្វរហូតដល់ស្កររលាយ។
គ្រឿងផ្សំ
- ត្រចៀកជ្រូក ២៥០ ក្រាម
- អំបិល ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- សណ្តែកដីដែលបានលីងរួច ៥០ ក្រាម
- ស្ករស ៥ ស្លាព្រាបាយ
- ស្លឹកជីនាងវង ១ មែក
- សាឡាដ ២ ដើម
- ត្រសក់ ១ ផ្លែ
- ត្រចៀកជ្រូក ២៥០ ក្រាម
- អំបិល ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- សណ្តែកដីដែលបានលីងរួច ៥០ ក្រាម
- ស្ករស ៥ ស្លាព្រាបាយ
- ស្លឹកជីនាងវង ១ មែក
- សាឡាដ ២ ដើម
- ត្រសក់ ១ ផ្លែ
វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវលាងត្រចៀកជ្រូកឲ្យបានស្អាត។
២. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់ត្រចៀកជ្រូកចូលស្ងោមួយរំពុះរងចាំឲ្យសាច់ឆ្អិនបន្តិចបង់អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ។ ស្រង់សាច់ចេញ បន្ទាប់មកទុកឲ្យត្រជាក់ចាន់ជាចំណិតៗ។
+ របៀបធ្វើទឹកជ្រលក់
- យកសណ្តែកដីដែលបានលីងរួចមកញីយកសម្បកចេញឲ្យស្អាតបន្ទាប់មកបុកវាឲ្យល្អិតប៉ុន្តែកុំឲ្យម៉ត់ពេក។
- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដាក់សណ្តែកចូលបន្ថែមអំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេរួចបន្ថែមស្ករសប្រហែល ៥ ស្លាព្រាបាយបូលកូរឲ្យសព្វរហូតដល់ស្កររលាយ។
+ របៀបរៀបដាក់ចាន
ស្លឹកជីនាងវងត្រូវបេះជាសន្លឹកៗរៀបដាក់ចានមួយចំហែងនិងសាឡាដមួយចំហៀង។ ត្រសក់ត្រូវកោសសម្បកលាងទឹកឲ្យស្អាត បន្ទាប់មកជិតជាចំណិតៗរៀបពីលើស្លឹកជីជាបន្តមកទៀតអ្នកគួរយកត្រចៀកជ្រូកដែលបានហាន់រួចនោះមកដាក់ពីលើជាកាស្រេច៕
No comments:
Post a Comment