Friday, 24 November 2017

វិធីធ្វើ បង្អែម​ផ្លែ​អាយ​ ល្ពៅ និង​ដំឡូង​ជ្វា​ពណ៌​ស្វាយ​អប់​ក្លិន​ទឹកខ្ញី​ផ្អែម

គ្រឿងផ្សំ
-        ល្ពៅ​២​ខាំ
-        ដំឡូង​ជ្វា​២,៥​ខាំ
-        ម្សៅ​អង្ករ​១២០​ក្រាម               
-        ស្ករត្នោត​៥០​ក្រាម
-        គ្រាប់​ពោត​ក្រៀម​៥០​ក្រាម
-        ខ្ញី​កន្លះ​មើម
-        ទឹក​១​កូន​ឆ្នាំង
-        ស្ករក្រាម​៩០​ក្រាម



វិធីធ្វើ
ល្ពៅ និង​ដំឡូង​ជ្វា​ត្រូវ​យក​ទៅ​ចំហុយ ឲ្យ​ទន់​ដោយ​ឡែក​ពី​គ្នា។ ល្ពៅ​ដែល​ចំហុយ​រួច​ត្រូវ​កិន​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ រួច​លាយ​ជាមួយ​ម្សៅ​អង្ករ ហើយ​ខ្ចប់​ស្ករត្នោត​ធ្វើ​ស្នួល រួច​លញ់​ជា​កូន​បាល់​មូលៗ​ទំហំ​ធំ​ជាង​ផ្លែ​អាយ​បន្តិច។ ដាំ​ទឹក​ស្ករ​ក្រាម​ជាមួយ​គ្រាប់​ពោត​ក្រៀម រួច​ដាក់​ចំណិត​ខ្ញី​ចូល។ នៅពេល​ដែល​គ្រាប់​ពោត​ឡើង​ទន់ ត្រូវ​ដាក់​ដុំ​ល្ពៅ និង​ម្សៅ​ដែល​លញ់​រួច​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំ​ទឹកស្ករ ដោយ​ទុក​វា​ឲ្យ​ឆ្អិន​ប្រមាណ​៥​ទៅ​១០​នាទី ហើយ​ទុក​ឲ្យ​វា​ត្រជាក់។ នៅពេល​ទទួលទាន បន្ថែម​ចំណិត​ដំឡូង​ជ្វា​ពណ៌​ស្វាយ​ក្នុង​បង្អែម​ខាង​លើ​ជា​ការ​ស្រេច៕

No comments:

Post a Comment